Local cover image
Local cover image

Діловий етикету міжнародному бізнесі : навч. посіб. / В. В. Снітинський, Н. Б. Завальницька, О. О. Брух

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Ukrainian Series: Вища освіта в УкраїніPublication details: Львiв : Магнолія 2006, 2024Description: 288 сISBN:
  • 978-966-2025-58-3
Subject(s):
Item type: Книги
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status
Книги Книги Читальний зал № 2 (економ. л-ра) 395(075.8)/С53 (Browse shelf(Opens below)) Available

Зміст
Вступне слово
Передмова

Розділ 1. ДИПЛОМАТИЧНИЙ ПРОТОКОЛ У СИСТЕМІ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН
1.1. Поняття дипломатичного протоколу та ділового етикету
1.2. Етичні кодекси, їх значення у формуванні етичної поведінки ділової людини
1.3. Професійна культура бізнесової діяльності
1.4. Основні ознаки успішної ділової поведінки

Розділ 2. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЛОВИХ ПИСЬМОВИХ КОНТАКТІВ
2.1. Організація ділового листування
2.2. Ділові плани і пропозиції, вимоги до їх оформлення
2.3. Короткі листи і замітки, оформлення візиток

Розділ 3. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЛОВИХ ЗУСТРІЧЕЙ ІЗ ЗАРУБІЖНИМИ ПАРТНЕРАМИ
3.1. Організація ділових зустрічей. Ділова ієрархія
3.2. Програма і звіт ділових зустрічей
3.3. Етика телефонних розмов. Телефонні конференції

Розділ 4. ПЕРЕГОВОРИ, УГОДИ, ДІЛОВІ КОНТРАКТИ
4.1. Суть переговорів, основні категорії та принципи їх організації
4.2. Стиль переговорів, основні його види
4.3. Інструменти переговорів
4.4. Організація переговорів
4.4.1. Структура переговорів
4.4.2. Тактика переговорів
4.4.3. Методи ведення переговорів
4.4.4. Психологічні аспекти ведення ділових переговорів
4.4.5. Особливості міжнародних переговорів
4.5. Контракти, основний зміст та вимоги до оформлення

Розділ 5. МОВА СПІЛКУВАННЯ
5.1. Розташування співрозмовників під час ділових контактів
5.2. Мова тіла
5.3. Голос, промови і доповіді
5.4. Інші аспекти спілкування

Розділ 6. ГОСТИННІСТЬ, ДІЛОВІ СИТУАЦІЇ ЗА СТОЛОМ
6.1. Мета ділової гостини, основні вимоги до організації
6.2. Організація і проведення прийомів з розсаджуванням
6.3. Організація ділового сніданку, обіду, вечері
6.4. Коктейль фуршет: суть, основна мета, правила проведення
6.5. Інші види прийомів
6.6. Ситуації під час прийомів: у директора, вдома, на природі
6.7. Непередбачені ситуації
6.8. Основні правила доброї поведінки за столом

Розділ 7. ПРОТОКОЛ ДАРУВАННЯ
7.1. Мистецтво дарування
7.2. Дарунки і закон
7.3. Як давати і приймати дарунок

Розділ 8. ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД — КЛЮЧ ДО ФІНАНСОВОГО УСПІХУ
8.1. Вибір ділового гардеробу
8.2. Важливість дрібних деталей
8.3. Гардероб спортивного відпочинку
8.4. Охайність і консерватизм, гармонія кольорів
8.5. Формування іміджу ділової людини
Запитання для самоконтролю

Розділ 9. ЄВРОПЕЙСЬКА КУЛЬТУРА БІЗНЕСУ

Питання для самоконтролю
Додатки
Бібліографічний список

Анотація:
Систематизовано знання і практичний досвід функціонування дипломатичного протоколу та ділового етикету, які висвітлені в сучасних вітчизняних і зарубіжних виданнях з міжнародного бізнесу. Розглянуто стандарти, норми, принципи та вимоги до організації та ведення ділової кореспонденції, зустрічей, переговорів, бізнес-гостини, протоколу дарування, формування іміджу ділової людини, які допоможуть взаєморозумінню та розвитку партнерських стосунків між представниками різних країн. Акцентовано увагу на моральних цінностях ділової людини, психологічних та емоційних аспектах підготовки до зустрічі з іноземними партнерами, невербальних засобах комунікації. Окремий розділ описує особливості ділового протоколу та етикету у різних країнах світу.
Для студентів вищих навчальних закладів економічних спеціальностей, майбутніх керівників і менеджерів, науковців, дипломатів, широкого загалу. Має практичну цінність для тих, хто займається або планує займатися бізнесом у міжнародному середовищі.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image