Основні аспекти сталого розвитку готельно-ресторанного бізнесу та туризму
Основні аспекти сталого розвитку готельно-ресторанного бізнесу та туризму [Текст]
/ К. М. Жиленко, Т. С. Яровенко, А. В. Ставицька, А. О. Самойленко
- Економіка Фінанси Право. № 5.
- С. 64-67.
У статті розглянуто основні аспекти розвитку сфери гостинності, які розкривають потенціал її розвитку. Досліджено
динаміку міжнародних прибуттів за 2005-2023 рр та рівня доходу ринку подорожей і туризму в Європі з 2018 р. (з його
прогнозом до 2028 р.). Встановлено, що відбувається зростання кількості прибуттів у всіх регіонах світу, а головним
туристичним напрямком залишається Європа. Зазначено, що попри відновлення, рівень прибуттів залишається нижчим, ніж
до пандемії (за винятком Близького Сходу). Встановлено, що ключовими тенденціями сфери гостинності є цифрова
трансформація; акцент на харчовій безпеці; розширення гастрономічного досвіду; гнучкість та персоналізація; екологізація;
сталість та досвід. Підкреслено, що вони мають великий потенціал подальшого розвитку та вдосконалення.
сталий розвиток готельно-ресторанний бізнес туризм тенденції
У статті розглянуто основні аспекти розвитку сфери гостинності, які розкривають потенціал її розвитку. Досліджено
динаміку міжнародних прибуттів за 2005-2023 рр та рівня доходу ринку подорожей і туризму в Європі з 2018 р. (з його
прогнозом до 2028 р.). Встановлено, що відбувається зростання кількості прибуттів у всіх регіонах світу, а головним
туристичним напрямком залишається Європа. Зазначено, що попри відновлення, рівень прибуттів залишається нижчим, ніж
до пандемії (за винятком Близького Сходу). Встановлено, що ключовими тенденціями сфери гостинності є цифрова
трансформація; акцент на харчовій безпеці; розширення гастрономічного досвіду; гнучкість та персоналізація; екологізація;
сталість та досвід. Підкреслено, що вони мають великий потенціал подальшого розвитку та вдосконалення.
сталий розвиток готельно-ресторанний бізнес туризм тенденції