Локальне зображення обкладинки
Локальне зображення обкладинки
Тип одиниці: Книги
Мітки з цієї бібліотеки: Немає міток з цієї бібліотеки для цієї назви. Ввійдіть, щоб додавати мітки.
Оцінки зірочками
    Середня оцінка: 0.0 (0 голос.)
Фонди
Тип одиниці зберігання Поточна бібліотека Шифр зберігання Стан Штрих-код
Книги Книги Читальний зал № 2 (економ. л-ра) 005.6(075.8)/К17 (Огляд полиці(Відкривається нижче)) Доступно 00000028064
Книги Книги Читальний зал № 2 (економ. л-ра) 005.6(075.8)/К17 (Огляд полиці(Відкривається нижче)) Доступно 00000028065

Зміст:
Передмова
Тема 1. Контролінг: сутність, функції, види та основні завдання
1.1. Передумови формування та розвитку контролінгу. Концепції контролінгу
1.2. Причини появи контролінгу на сучасних підприємствах
1.3. Мета, функції та завдання контролінгу
1.4. Види контролінгу
1.5. Місце та роль контролінгу в управлінні підприємством
Тема 2. Характеристика об'єктів контролінгу
2.1. Предмет і об'єкт контролінгу
2.2. Характеристика витрат
2.3. Диференціація витрат
2.4. Собівартість продукції та її види
5. Поняття центрів відповідальності та їх класифікація
Тема 3. Організація управлінського обліку в системі контролінгу
3.1. Управлінський облік і його відмінність від фінансового обліку
3.2. Класифікація методів обліку витрат, що використовується в системі контролінгу. Переваги й недоліки різних методів управлінського обліку
3.3. Оцінка методів управлінського обліку витрат для вирішення завдань контролінгу
Тема 4. Управлінський облік і його відмінність від фінансового обліку
4.1. Планування, його цілі, види та методи
4.2. Поняття бюджету. Цілі складання бюджетів
4.3. Структура системи бюджетів на підприємстві
4.4. Бюджет продажу, бюджет виробництва, бюджет потреби у матеріалах, бюджет придбання матеріалів
4.5. Бюджет прямих витрат на оплату праці
4.6. Бюджетний звіт про прибуток
4.7. Бюджет грошових коштів: його цілі, методика розробки
4.8. Бюджетний баланс
4.9. Гнучкі та фіксовані бюджети. Сфера використання різних типів бюджетів, особливості залежно від центрів відповідальності
Тема 5. Методичний інструментарій оперативного контролінгу
5.1. Аналіз величин в точці беззбитковості
5.2. Метод сум покриття (маржинального доходу)
5.3. ABC-аналіз
5.4. Аналіз відхилень
5.5. Аналіз обсягу замовлень. Оптимізація обсягу замовлень
5.6. Аналіз вузьких місць на підприємстві
Тема 6. Експертна діагностика фінансово-господарського стану підприємства
6.1. Цілі, завдання, зміст експертної діагностики фінансово-господарського стану підприємства. Джерела інформації для експертної діагностики
6.2. Методи стратегічної діагностики
6.2.1. Методи діагностики ефективності стратегії підприємства
6.2.2. Методи діагностики стратегічної позиції підприємства: аналіз сильних і слабких сторін підприємства, можливостей і загроз
6.2.3. Діагностика за слабкими сигналами
6.3. Методи оперативної діагностики
Тема 7. Контролінг інвестиційних проектів
7.1. Мета, завдання, особливості контролінгу інвестиційних проектів. Процес створення системи контролінгу інвестиційних проектів
7.2. Критерії оцінки інвестиційних проектів у контролінгу. Аналіз традиційних критеріїв
7.3. Аналіз критеріїв оцінки інвестиційних проектів з дисконтуванням грошових потоків
Тема 8. Організаційно-методичні основи формування та функціонування системи контролінгу на підприємстві
8.1. Формування цільових функцій і елементів системи контролінгу. Вимоги до створення варіанту служби контролінгу
8.2. Місце служби контролінгу в організаційній структурі підприємства
8.3. Структура та склад служби контролінгу
8.4. Інформаційні потоки на підприємстві в системі контролінгу
8.5. Можливі варіанти впровадження контролінгу
Тема 9. Контролінг у системі прийняття управлінських рішень
9.1. Класифікація підходів до ухвалення управлінських рішень у контролінгу
9.2. Вимоги до критеріїв ухвалення управлінських рішень
9.3. Критерії ухвалення управлінських рішень
9.3.1. Критерії ухвалення рішень щодо обсягу й структури випуску
9.3.2. Критерії ухвалення рішень "виробляти або купувати"
9.3.3. Критерії ухвалення рішень під час визначення нижньої межі ціни продукції
9.3.4. Критерії ухвалення рішень при ціноутворенні
9.3.5. Критерії ухвалення рішень в управлінні матеріальними потоками на підприємстві
Питання для самоконтролю
Практичні завдання
Тести
Додатки
Відповіді на тести
Література

Анотація:
Навчальний посібник підготовлено у відповідності до програми з дисципліни "Контролінг", яка входить до обов'язкового переліку курсів навчання студентів спеціальності "Менеджмент організації". Розглянуто увесь комплекс питань, пов'язаних з процесом управління діяльністю підприємства: організація служби контролінгу, планування, розроблення бюджетів, аналіз і контроль відхилень фактичних результатів діяльності від планових. вироблення оптимальних управлінських рішень. З метою кращого засвоєння матеріалу посібник містить комплекс практичних завдань, тестів і запитань для перевірки знань.
Навчальний посібник може бути використаний у процесі самостійного вивчення дисципліни "Контролінг" студентами усіх форм навчання.
Для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, слухачів відділень післядипломної освіти, викладачів, менеджерів, працівників економічних служб підприємств.

Натисніть на зображення, щоб переглянути його в оглядачі зображень

Локальне зображення обкладинки