Локальне зображення обкладинки
Локальне зображення обкладинки
Тип одиниці: Книги
Мітки з цієї бібліотеки: Немає міток з цієї бібліотеки для цієї назви. Ввійдіть, щоб додавати мітки.
Оцінки зірочками
    Середня оцінка: 0.0 (0 голос.)
Фонди
Тип одиниці зберігання Поточна бібліотека Шифр зберігання Стан Штрих-код
Книги Книги Читальний зал № 2 (економ. л-ра) 338.43:339.137.2(075.8)/К64 (Огляд полиці(Відкривається нижче)) Доступно 00000028630

Зміст:
Вступ
Тема 1. Конкурентоспроможність аграрного підприємства як економічне явище
1.1. Найважливіші складові категорії "конкурентоспроможність"
1.2. Економічний та організаційний підхід до визначення змісту поняття "конкурентоспроможність аграрного підприємства"
1.3. Складові конкурентних переваг агропідприємства
1.4. Конкурентний характер сучасного бізнес-середовища
Тема 2. Механізм державного регулювання та підтримки конкурентоспроможності агропідприємства України
2.1. Сутність та специфіка конкурентоспроможності сільського господарства
2.2. Економічні механізми державного регулювання розвитку аграрного сектора економіки в ринковій економіці
2.3. Програми державної підтримки агропідприємств "Доступний факторинг"
Тема 3. Сучасні напрями забезпечення конкурентоспроможності продукції агропідприємства
3.1. Ключові аспекти конкурентоспроможності продукції агропідприємства
3.2. Потенціал конкурентоспроможної продукції агропідприємства: формування та оцінювання
3.3. Формування та реалізація стратегії виробництва конкурентоспроможної продукції аграрних підприємств в умовах євроінтеграції
Тема 4. Зелені технології як чинник конкурентоспроможності агропідприємства
4.1. Економічний зміст концепції "зеленої" економіки
4.2. Ключові сегменти та інструментарій модернізації агробізнесу в умовах "зеленої" економіки
4.3. Головні перешкоди для розвитку "зеленої" економіки в агросекторі економіки України
4.4. Ризики розвитку "зеленої" економіки для агропідприємства
Тема 5. Забезпечення конкурентоспроможності аграрних підприємств в умовах екологізації виробництва
5.1. Основи конкурентоспроможності аграрних підприємств
5.2. Практичні аспекти формування екологічної складової конкурентоспроможності аграрного підприємства
5.3. Оцінювання екологічної конкурентоспроможності суб'єкта господарювання
5.4. Роль екологічного маркетингу у формування конкурентоспроможності агропідприємства
Тема 6. Чинники бізнес-середовища формування конкурентоспроможності агропідприємства
6.1. Архітектоніка чинників конкурентоспроможності агропідприємства
6.2. Чинники забезпечення конкурентоспроможності агропідприємства в ринковій економіці
6.3. Особливості впливу внутрішніх і зовнішніх чинників на конкурентоспроможність сільського господарства
Тема 7. Поведінковий чинник конкурентоспроможності агропідприємства
7.1. Формування бізнес-моделі конкурентоспроможного агропідприємства: поведінковий підхід
7.2. Напрями інноваційного розвитку конкурентного агропідприємства
7.3. Принципи формування конкурентоспроможної бізнес-діяльності агропідприємства
Тема 8. Інформаційні технології — важливий чинник конкурентоспроможності агропідприємства
8.1. Інформаційні технології в новому конкурентному середовищі Індустрії 4.0. і 5.0
8.2. Вплив інформаційних технологій на формування конкурентних переваг агропідприємства
Тема 9. Інновації як чинник підвищення конкурентоспроможності агропідприємства
9.1. Формування інноваційної бізнес-моделі розвитку конкурентоспроможності агропідприємства
9.2. Формування потенціалу інноваційної діяльності агропідприємства
9.3. Основні напрями інновацій в організації агровиробництва
Тема 10. Технологічна конкурентоспроможність агропідприємства в умовах нової промислової революції
10.1. Ідентифікація умов та чинників технологічної конкурентоспроможності агропідприємства
10.2. Оцінювання технологічної конкурентоспроможності агропідприємства
10.3. Технологізація агровиробництва в умовах Індустрії 5.0
Тема 11. Сучасні тренди розвитку цифрових технологій та їх вплив на конкурентоспроможність агропідприємства
11.1. Диджиталізація аграрного виробництва як складник цифрової трансформації агропідприємства
11.2. Технології цифрової трансформації аграрних підприємств
11.3. Цифрова трансформація важливий чинник відновлення конкурентних властивостей агропідприємств у повоєнний період
Тема 12. Фінансово-економічний механізм підвищення конкурентоспроможності агропідприємства
12.1. Фінансово-економічний механізм забезпечення конкурентоспроможності агропідприємства: особливості та структура
12.2. Агрегований інструментарій фінансово-економічного впливу на конкурентоспроможність агропідприємства
12.3. Фінансово-економічний аналіз системи моніторингу й оцінювання ефективності розвитку агропідприємства
Тема 13. Ефективне антикризове фінансове управління як дієвий засіб активізації бізнес-діяльності агропідприємства
3.1. Синтезоване поняття "антикризове економічне управління агропідприємством"
13.2. Формування стратегії антикризового управління в умовах невизначеності
13.3. Сучасна парадигма антикризового управління агропідприємства та фінансової стратегії
13.4. Антикризове управління агропідприємством в умовах війни
Тема 14. Державна політика формування кластерів як механізм підвищення конкурентоспроможності агропідприємств
14.1. Державна політика формування конкурентних структур як чинник економічного зростання
14.2. Роль держави в кластеризації суб'єктів аграрної сфери економіки
Тема 15. Соціальна відповідальність та діалог як інструменти управління забезпечення конкурентоспроможності агропідприємства
15.1. Сучасна концепція соціальної відповідальності в агробізнесі
15.2. Соціалізація відповідальність та діалог громадянського суспільства, агробізнесу та інституцій самоврядування: проблеми, перспективи
Тема 16. Людський капітал як фактор підвищення ефективності та конкурентоспроможності агропідприємств
16.1. Економічний підхід щодо формування людського та соціального капіталу розвитку сільських територій
16.2. Формування людського капіталу сільських територій як складові передумови конкурентоспроможності агропідприємства
16.3. Адаптація сучасної моделі підготовки фахівців до практики агропідприємств
Тема 17. Конкурентоспроможність агропідприємства: оцінка рівня та напрями підвищення
17.1. Оцінка рівня конкурентоспроможності агропідприємства
17.2. Сучасні методи оцінки конкурентоспроможності агропідприємства
Тема 18. Інструменти аналізу конкурентоспроможності аграрного підприємства
18.1. Архітектоніка базових методів-аналізів конкурентоспроможності агропідприємства
18.2. Використання кваліметричних методів кількісного оцінювання конкурентоспроможності агропідприємства
Тема 19. Роль системи управління якістю в забезпеченні конкурентоспроможності продукції агропідприємства
19.1. Якість як головний чинник конкурентоспроможності
19.2. Ідеологія менеджменту якості
19.3. Стандартизація як елемент загального управління якістю

Анотація:
Підручник присвячений розробці теоретичних і методичних засад інституціонально-інноваційних аспектів конкурентоспроможності аграрного підприємства в умовах екологізації та нового технологічного укладу, що має теоретичне та прикладне значення. Зміст викладених тем відповідає програмі курсу "Конкурентоспроможність аграрного підприємства". Становить теоретичний та практичний інтерес для аспірантів та студентів магістрів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, усім хто цікавиться проблемами розвитку та бізнес-діяльністю аграрних підприємств в новому конкурентному середовищі.

Натисніть на зображення, щоб переглянути його в оглядачі зображень

Локальне зображення обкладинки