000 | 02678aab a2200301 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 2616 | ||
003 | OSt | ||
005 | 20250428114640.0 | ||
008 | 250331b un ||||f |||| 00| | ukr d | ||
040 | _cЦНТУ | ||
041 | _aukr | ||
245 |
_aОсновні аспекти сталого розвитку готельно-ресторанного бізнесу та туризму _h[Текст] _c / К. М. Жиленко, Т. С. Яровенко, А. В. Ставицька, А. О. Самойленко |
||
250 |
_aЕкономіка Фінанси Право. _b№ 5. |
||
300 | _aС. 64-67. | ||
500 | _aУ статті розглянуто основні аспекти розвитку сфери гостинності, які розкривають потенціал її розвитку. Досліджено динаміку міжнародних прибуттів за 2005-2023 рр та рівня доходу ринку подорожей і туризму в Європі з 2018 р. (з його прогнозом до 2028 р.). Встановлено, що відбувається зростання кількості прибуттів у всіх регіонах світу, а головним туристичним напрямком залишається Європа. Зазначено, що попри відновлення, рівень прибуттів залишається нижчим, ніж до пандемії (за винятком Близького Сходу). Встановлено, що ключовими тенденціями сфери гостинності є цифрова трансформація; акцент на харчовій безпеці; розширення гастрономічного досвіду; гнучкість та персоналізація; екологізація; сталість та досвід. Підкреслено, що вони мають великий потенціал подальшого розвитку та вдосконалення. | ||
653 | _a сталий розвиток | ||
653 | _aготельно-ресторанний бізнес | ||
653 | _aтуризм | ||
653 | _aтенденції | ||
700 | _aЖиленко, К. М. | ||
700 | _aЯровенко, Т. С. | ||
700 | _aСтавицька, А. В. | ||
700 | _aСамойленко, А. О. | ||
773 | 0 |
_x2786-5517 _dКиїв : Аналітик, 2024 _w2583 _tЕкономіка Фінанси Право. № 5 |
|
856 |
_uhttp://efp.in.ua/uk/journal-article/1357 _yСтаття |
||
942 |
_2udc _cIR _n0 |
||
999 |
_c2616 _d2616 |