000 02678aab a2200301 4500
001 2616
003 OSt
005 20250428114640.0
008 250331b un ||||f |||| 00| | ukr d
040 _cЦНТУ
041 _aukr
245 _aОсновні аспекти сталого розвитку готельно-ресторанного бізнесу та туризму
_h[Текст]
_c / К. М. Жиленко, Т. С. Яровенко, А. В. Ставицька, А. О. Самойленко
250 _aЕкономіка Фінанси Право.
_b№ 5.
300 _aС. 64-67.
500 _aУ статті розглянуто основні аспекти розвитку сфери гостинності, які розкривають потенціал її розвитку. Досліджено динаміку міжнародних прибуттів за 2005-2023 рр та рівня доходу ринку подорожей і туризму в Європі з 2018 р. (з його прогнозом до 2028 р.). Встановлено, що відбувається зростання кількості прибуттів у всіх регіонах світу, а головним туристичним напрямком залишається Європа. Зазначено, що попри відновлення, рівень прибуттів залишається нижчим, ніж до пандемії (за винятком Близького Сходу). Встановлено, що ключовими тенденціями сфери гостинності є цифрова трансформація; акцент на харчовій безпеці; розширення гастрономічного досвіду; гнучкість та персоналізація; екологізація; сталість та досвід. Підкреслено, що вони мають великий потенціал подальшого розвитку та вдосконалення.
653 _a сталий розвиток
653 _aготельно-ресторанний бізнес
653 _aтуризм
653 _aтенденції
700 _aЖиленко, К. М.
700 _aЯровенко, Т. С.
700 _aСтавицька, А. В.
700 _aСамойленко, А. О.
773 0 _x2786-5517
_dКиїв : Аналітик, 2024
_w2583
_tЕкономіка Фінанси Право. № 5
856 _uhttp://efp.in.ua/uk/journal-article/1357
_yСтаття
942 _2udc
_cIR
_n0
999 _c2616
_d2616