000 07619nam a2200349 i 4500
001 366
003 OSt
005 20250212154443.0
008 250212s2021 unr||||||f|||l0|0 |yukr d
020 _a978-611-01-1140-9
_c280.00 грн.
040 _bukr
_cЦНТУ
080 _a640.4:658.7(075.8)
100 1 _aЗубар, Н. М.
245 0 0 _aЛогістика у ресторанному господарстві :
_bнавч. посіб. /
_cН. М. Зубар, М. Ю. Григорак
260 _aКиїв :
_bЦУЛ,
_c2021
300 _a308 с.
500 _aЗміст: Передмова Розділ 1. Концептуальні основи логістики 1.1. Основні стадії розвитку і практичного застосування логістики 1.2. Основні поняття й визначення логістики 1.3. Сутність, правила, завдання та функції логістики 1.4. Системний підхід як методологічна база логістики 1.5. Логістика як інструментарій ринкової економіки, фактор підвищення конкурентоспроможності підприємства Розділ 2. Моделювання логістичних систем у ресторанному господарстві 2.1. Передумови розвитку логістики у ресторанному господарстві 2.2. Мета та завдання дисципліни "Логістика у ресторанному господарстві" та її функціональні області 2.3. Моделювання логістичної системи та зміст логістичного ланцюга у ресторанному господарстві 2.4. Логістичне управління у ресторанному господарстві Розділ 3. Логістика постачання у ресторанному господарстві 3.1. Сутність та основні завдання логістики постачання у ресторанному господарстві 3.2. Передумови впровадження логістики постачання у ресторанному господарстві 3.3. Основні етапи процесу закупівлі 3.4. Критерії та етапи вибору постачальника 3.5. Методи закупівлі та практичне застосування системи постачань «точно в термін» Розділ 4. Логістика запасів у ресторанному господарстві 4.1. Матеріальні запаси у ресторанному господарстві 4.2. Мотиви створення матеріальних запасів та їх види 4.3. Оптимізація та моделі управління запасами 4.4. Логістичні системи управління матеріальними запасами Розділ 5. Транспортна логістика у ресторанному господарстві 5.1. Сутність, завдання транспортної логістики 5.2. Вибір виду і типу транспортних засобів 5.3. Види та планування транспортних маршрутів 5.4. Критерії вибору перевізника Розділ 6. Виробнича логістика у ресторанному господарстві 6.1. Завдання і функції виробничої логістики 6.2. Внутрішньовиробнича логістична система у ресторанному господарстві 6.3. Логістична концепція організації виробництва 6.4. Забезпечення гнучкості виробництва 6.5. Керування матеріальними потоками на виробництві Розділ 7. Збутова логістика 7.1. Сутність та основні завдання збутової логістики у ресторанному господарстві 7.2. Канали збуту в логістичній системі ресторанного господарства 7.3. Побудова логістичної системи збуту 7.4. Оптимізація збутової діяльності закладів ресторанного господарства Розділ 8. Логістичний сервіс у ресторанному господарстві 8.1. Значення і сутність логістичного сервісу 8.2. Формування системи логістичного сервісу 8.3. Критерії логістичного обслуговування споживачів 8.4. Управління якістю логістичних процесів Розділ 9. Інформаційна логістика у ресторанному господарстві 9.1. Сутність та основні принципи інформаційної логістики 9.2. Логістичні інформаційні системи 9.3. Сучасні інформаційні технології логістичного управління у ресторанному господарстві 9.4. Використання в логістиці технології автоматизованої ідентифікації штрихових кодів Рекомендована література Опорний конспект лекцій Ситуаційні вправи (кейси) Анотація: У навчальному посібнику розкрито теоретичні основи та практичні рекомендації з управління матеріальними, сервісними, інформаційними та іншими потоками на основі концепцій та принципів логістики у закладах ресторанного господарства. Навчальний посібник призначений для студентів, які навчаються за напрямом 0917 "Харчова інженерія" професійного спрямування 091711 "Технологія харчування" варіативної компоненти 091711.01 "Технологія харчування, ресторанна справа та сервіс". Рекомендовано М-вом освіти і науки України
650 _aРесторанне господарство
650 _aЛогістика
653 _aлогістичні системи
653 _aлогістика постачання
653 _aлогістика запасів
653 _aтранспортна логістика
653 _aвиробнича логістика
653 _aзбутова логістика
653 _aлогістика збуту
653 _aлогістичний сервіс
653 _aінформаційна логістика
700 1 _aГригорак, М. Ю.
852 _h640.4:658.7(075.8)
_iЗ-91
942 _2udc
_cBKS
_h640.4:658.7(075.8)
_iЗ-91
_n0
999 _c366
_d366