000 08183nam a2200337 i 4500
001 8057
003 UA-KpCNTU
005 20250707113511.0
008 250627s2025 unr||||||f|||l000 ||ukr d
020 _a978-617-574-050-7
_c200.00 грн.
040 _bukr
_cЦНТУ
041 _aukr
080 _a378.22(075.8)
100 1 _aПоперечний, А. М.
245 0 0 _aМагістерська робота. Методологія її виконання
_b: Напрям "Машинобудування та матеріалообробка" : навч. посіб.
_c/ А. М. Поперечний, І. М. Заплєтніков, О. І. Баришев
250 _a2-ге вид. стер.
260 _aЛьвiв :
_bМагнолія 2006,
_c2025
300 _a204 с.
490 _aВища освіта в Україні
500 _aЗміст: Передмова 1. Загальні положення 1.1. Алгоритм виконання магістерської роботи 1.2. Формування задач досліджень в магістерській роботі 1.3. Тематика магістерських робіт 1.4. Області і перспективи застосування нових методів інтенсифікації процесів харчових виробництв 1.5. Організація стажування магістрантів 1.5.1. Цілі та завдання стажування 1.5.2. Структурно-логічна схема стажування 1.5.3. Зміст завдань стажування; керівництво стажуванням 1.5.4. Вимоги до оформлення звіту зі стажування, його захист 1.6. Організація виконання магістерської роботи 2. Вимоги до оформлення магістерської роботи 2.1. Оформлення пояснювальної записки 2.2. Оформлення графічної частини магістерської роботи 3. Зміст, структура та обсяг магістерської роботи 3.1 Загальні вказівки 3.2. Підготовка теоретичної частини 3.2.1. Методологія розробки теоретичної частини. 3.2.2. Розрахунки основних параметрів роботи технологічного обладнання 3.3. Підготовка експериментальної частини 3.3.1. Математичне планування експеримента 3.3.2. Методи, об'єкти досліджень та експериментальні установки 3.3.3. Проведення експериментів та обробка експериментальних даних 3.3.4. Результати експериментальних досліджень та їхнє узагальнення 4. Конструктивне впровадження результатів досліджень 4.1. Загальні правила конструювання 4.2. Вимоги до обладнання харчових виробництв 4.2.1. Роботи, що передують проектуванню 4.2.2. Стадії проектування й випробування обладнання харчових і переробних виробництв 4.3. Патентні дослідження в магістерських роботах 4.4. Застосування елементів САПР у проектуванні 4.4.1. Цілі та можливості САПР 4.4.2. Моделювання конструювання технологічного обладнання 4.5. Підготовка та оформлення заявки на винахід 5. Охорона праці 5.1. Основні положення охорони праці, що розробляються в роботі 5.2. Забезпечення безпеки конструкції машин і апаратів 5.3. Вирішення питань інженерної охорони праці при розробці технологічного обладнання 5.4. Забезпечення ергономічних умов, сигнальні кольори і знаки безпеки 5.5. Екологічні вимоги до технологічного обладнання. 5.6. Особливості розробки питань охорони праці в дослідницьких магістерських роботах 6. Економічні розрахунки магістерських робіт 6.1. Методика розрахунків економічних показників при модернізації окремого виду обладнання 6.1.1. Розрахунок додаткових капітальних вкладень 6.1.2. Розрахунок зміни поточних витрат 6.1.3. Розрахунок показників економічної ефективності капітальних вкладень 6.2. Розрахунки при розробці та виготовленні дослідного зразка обладнання 6.2.1. Дослідний зразок обладнання для лабораторних цілей 6.2.2. Дослідний зразок обладнання, що має промислове застосування 6.3. Розрахунки при механізації завантажувально-розвантажувальних робіт 6.4. Модернізація обладнання з метою покращення шумових характеристик 6.5. Визначення соціальної ефективності і конкурентоспроможності нової конструкції обладнання 7. Підсумкова державна атестація Список рекомендованої літератури Додатки Анотація: Навчальний посібник містить методичні рекомендації до підготовки та оформлення магістерської дипломної роботи за спеціалізацією 8.05050313. Наведені у додатках конкретні приклади виконання окремих етапів роботи пояснювальної записки та графічної частини. Може бути використаний магістрантами ВНЗ, що готують фахівців за означеною спеціалізацією, аспірантами, а також студентами при вивчені курів «Інженерні принципи створення прогресивного технологічного обладнання», «Основи наукових досліджень і патентознавство», «Методологія наукових досліджень», «Методологія створення прогресивного технологічного обладнання», «Моделювання процесів і обладнання харчових виробництв» за спеціальностями, що відносяться до групи «Харчова інженерія», а також по хіміко-технологічному напрямку.
650 _aМагістерські роботи
650 _aМашинобудування
653 _aексперимент
653 _aдослідження
653 _aматеріалообробка
700 1 _aЗаплєтніков, І. М.
700 1 _aБаришев, О. І.
852 _h378.22(075.8)
_iП57
942 _2udc
_cBKS
_h378.22(075.8)
_iП57
_n0
999 _c8057
_d8057