Local cover image
Local cover image

Основні аспекти сталого розвитку готельно-ресторанного бізнесу та туризму [Текст] / К. М. Жиленко, Т. С. Яровенко, А. В. Ставицька, А. О. Самойленко

Contributor(s): Material type: ArticleArticleLanguage: Ukrainian Edition: Економіка Фінанси Право. № 5Description: С. 64-67Subject(s): Online resources: In: Економіка Фінанси Право. № 5
Item type: Статті
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
No physical items for this record

У статті розглянуто основні аспекти розвитку сфери гостинності, які розкривають потенціал її розвитку. Досліджено
динаміку міжнародних прибуттів за 2005-2023 рр та рівня доходу ринку подорожей і туризму в Європі з 2018 р. (з його
прогнозом до 2028 р.). Встановлено, що відбувається зростання кількості прибуттів у всіх регіонах світу, а головним
туристичним напрямком залишається Європа. Зазначено, що попри відновлення, рівень прибуттів залишається нижчим, ніж
до пандемії (за винятком Близького Сходу). Встановлено, що ключовими тенденціями сфери гостинності є цифрова
трансформація; акцент на харчовій безпеці; розширення гастрономічного досвіду; гнучкість та персоналізація; екологізація;
сталість та досвід. Підкреслено, що вони мають великий потенціал подальшого розвитку та вдосконалення.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image