Менеджмент готелю : Економіко-організаційні аспекти : навч. посіб. / Х. Й. Роглєв, Р. Г. Драпушко, В. В. Гарагонич ; під заг. ред. Г. Б. Муніна ; МДУ
Вид матеріалу:
- 978-966-351-304-1

Тип одиниці зберігання | Поточна бібліотека | Шифр зберігання | Стан | Штрих-код | |
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Читальний зал № 2 (економ. л-ра) | 640.41:005(075.8)/Р59 (Огляд полиці(Відкривається нижче)) | Доступно | 00000028517 |
Огляд полиці бібліотеки/підрозділу: „CNTU Library“ Зачинити оглядач полиці (Зачинити оглядач полиці)
640.4(075.8)/М21 Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика) : підручник / | 640.4(075.8)/М21 Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика) : підручник / | 640.4(075.8)/Р78 Барна справа : навч. посіб. / | 640.41:005(075.8)/Р59 Менеджмент готелю : Економіко-організаційні аспекти : навч. посіб. / | 640.4:658.7(075.8)/З-91 Логістика у ресторанному господарстві : навч. посіб. / | 640.4:658.7(075.8)/З-91 Логістика у ресторанному господарстві : навч. посіб. / | 641(075.8)/А87 Ресторанна справа: асортимент, технологія і управління якістю продукції в сучасному ресторані : навч. посіб. / |
Зміст:
Розділ 1. Менеджмент готелю
1.1. Основи готельного менеджменту
1.2. Функції менеджменту
1.3. Організаційна
1.4. Адаптивні структури
1.5. Принципи побудови структур менеджменту
1.6. Менеджмент основних служб та відділів готелю
1.7. Організація управлінського контролю
Розділ 2. Управління персоналом
2.1. Управління персоналом готелю
2.2. Технології управління персоналом
2.3. Концепція набору та відбору персоналу
2.4. Методи визначення потреб в персоналі
2.5. Критерії відбору працівників готельного бізнесу
2.6. Критерії відбору персоналу менеджменту
2.7. Адаптація персоналу
2.8. Навчання персоналу
2.9. Правила поведінки персоналу готельного бізнесу
2.10. Безпека праці
Розділ 3. Методи управління персоналом
3.1. Види методів управління персоналом
3.1.1. Адміністративно-правові методи
3.1.2. Економічні методи
3.1.3. Соціально-психологічні методи
Розділ 4. Управлінські рішення у готельному бізнесі
4.1. Особливості управлінських рішень
4.2. Класифікація управлінських рішень
4.3. Види та типи управлінських рішень
4.4. Основні підходи до ухвалення рішень
4.5. Складові елементи процесу ухвалення управлінських рішень
4.6. Основні стадії управлінських рішень
4.7. Роль менеджера в процесі ухвалення управлінських рішень
4.8. Чинники, що впливають на процес ухвалення управлінських рішень
4.9. Оцінка ефективності управлінських рішень
Розділ 5. Забезпечення якості обслуговування в готелі
5.1. Поняття якості готельних послуг
5.2. Специфіка якості готельних послуг
5.3. Вимоги до якісного обслуговування
5.4. Показники якості обслуговування
5.5. Персонал як чинник забезпечення якості готельних послуг
5.6. Причини незадовільної якості обслуговування
5.7. Значення підвищення якості обслуговування
5.8. Забезпечення якісного обслуговування
Розділ 6. Інформаційні технології в управлінні готелем
6.1. Особливості інформаційного забезпечення
6.2. Роль інформаційних технологій (ІТ) в сучасних готелях
6.3. Види сучасних інформаційних технологій
6.4. Інформаційний центр в готельному бізнесі
6.5. Автоматизація менеджменту діяльності готелю
6.6. Сучасні системи Інтернет-бронювання
Розділ 7. Стратегічний менеджмент у готельному господарстві
7.1. Основи стратегічного менеджменту в готелях
7.2. Функції стратегічного управління
7.3. Основні вимоги до стратегічного менеджера
7.4. Етапи стратегічного менеджменту
7.5. Проблеми стратегічного управління
7.6. Система стратегічного менеджменту
7.7. Місія та цілі готельної організації
7.8. Стратегічне планування
Розділ 8. Маркетингова діяльність в готельній справі
8.1. Сутність маркетингу готельного бізнесу
8.2. Маркетингова служба готелів
8.3. Методика маркетингових досліджень готельного господарства
8.4. Реклама готельної справи
8.5. Медіапланування
8.6. Паблік рілейшнз (зв'язки з громадськістю)
8.7. Стратегії маркетингу готельного бізнесу
8.8. Сегментація ринку готельних послуг
8.9. Позиціонування бізнесу та його послуг на ринку
8.10. Маркетингова стратегія просування готельних послуг
Розділ 9. Фінансова діяльність готелю
9.1. Менеджмент фінансової діяльності
9.2. Функції менеджменту фінансової діяльності
9.3. Організація служби менеджменту фінансової діяльності
9.4. Фінансове планування готельного бізнесу
9.5. Фінансові потоки готельного бізнесу
9.6. Аналіз фінансового стану готелю
9.7. Аналіз ефективності менеджменту фінансової діяльності
Розділ 10. Безпека готелю
10.1. Система безпеки готелю
10.2. Безпека туристів у готелю
10.3. Санітарно-гігієнічні та протиепідемічні правила та норми
10.4. Контроль за виконанням вимог безпеки
10.5. Служба безпеки готельного бізнесу
10.6. Режим охорони
10.7. Технічні засоби системи безпеки готелю
10.8. Організація та функціонування системи безпеки
10.9. Пожежна безпека
10.10. Охорона праці та техніка безпеки в готелі
Розділ 11. Товарно-матеріальні ресурси готелю
11.1. Значення товарно-матеріальних запасів
11.2. Зв'язки між готелем та постачальниками
11.3. Відділ матеріально-технічного постачання в готелі
11.4. Менеджмент товарно-матеріальних запасів
11.5. Організація складського господарства
Анотація:
У посібнику розглянуті сучасні концепції управління бізнесом, що базуються на теоретичних та практичних засадах сучасного менеджменту, та економіко-організаційних аспектах управління готелем. Він дозволяє фахівцям різного рівня одержати знання з управління різними підрозділами готельного бізнесу, вміло будувати підструктури й колектив, планувати свої дії відповідно до нових вимог, приймати оптимальні управлінські рішення. Навчальний посібник призначений для студентів та аспірантів вузів, науковців та фахівців готельного менеджменту, написаний відповідно до державно-освітнього стандарту та сучасних вимог управління готельним бізнесом в Україні.