Ділова кар'єра : навч. посіб. / І. І. Дахно
Вид матеріалу:
- 978-611-01-0227-8

Тип одиниці зберігання | Поточна бібліотека | Шифр зберігання | Стан | Штрих-код | |
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Читальний зал № 2 (економ. л-ра) | 005.966(075.8)/Д21 (Огляд полиці(Відкривається нижче)) | Доступно | 00000028713 | |
![]() |
Читальний зал № 2 (економ. л-ра) | 005.966(075.8)/Д21 (Огляд полиці(Відкривається нижче)) | Доступно | 00000028712 |
Огляд полиці бібліотеки/підрозділу: „CNTU Library“ Зачинити оглядач полиці (Зачинити оглядач полиці)
005.95:005.6-047./Ш35 Комплексна оцінка якості управління персоналом : монографія / | 005.95(075.8)/H86 HR-менеджмент у публічному управлінні : навч. посіб. / | 005.966(075.8)/Д21 Ділова кар'єра : навч. посіб. / | 005.966(075.8)/Д21 Ділова кар'єра : навч. посіб. / | 005/Ш33 Чого вартий успіх : Уроки досягнення досконалості : пер. з англ. / | 006(075.8)/Т58 Метрологія, стандартизація, сертифікація і управління якістю : навч. посіб. / | 006(075.8)/Т58 Метрологія, стандартизація, сертифікація і управління якістю : навч. посіб. / |
Зміст:
Розділ 1. Праця
1.1. Робота у далекому зарубіжжі
1.2. Престижні роботи та спеціальності
1.3. Професії
1.4. Безробіття
1.5. Робота та здоров'я
Розділ 2. Освіта
2.1. Бізнес-освіта
2.1.1. Бездипломники
2.1.2. Магістри ділової адміністрації (MBA)
2.1.3. Кращі бізнес-школи світу
2.1.4. Ліцензія Європейської бізнес-компетентності
2.1.5. Перекваліфікація
2.2. Ділова іноземна мова
2.2.1. Мова для бізнесу та бізнес-мова
2.2.2. Тести з англійської мови
2.3. Закордонна освіта
2.3.1. Найпопулярніші країни міжнародної освіти
2.3.2. Стажування українських студентів за кордоном
2.4. Освітня мозаїка
2.4.1. Недоліки студентства
2.4.2. Ідеальний викладач
2.4.3. Друга вища освіта
2.4.4. Нові професії
2.5. Освіта дітей
2.6. Цікава вікторина
Розділ 3. Етикет
3.1. Правила поведінки
3.1.1. Десять основних правил
3.1.2. Анкета
3.1.3. Звичаї та традиції зарубіжних країн
3.2. Вітання й прощання
3.3. Візитівка
3.4. Риторика
3.5. Переговори
3.6. Бізнес-ланч
3.7. Листування
3.8. Телефон
3.9. Сувеніри
Розділ 4. Пошук роботи
4.1. Контакти
4.2. Досвід роботи
4.3. Сезонність у пошуках роботи
4.4. Роботодавці-обманщики
4.5. Вдачі й невдачі у працевлаштуванні
Розділ 5. Співбесіда щодо працевлаштування
5.1. Резюме (CV)
5.2. Інтерв'ю
5.2.1. Підготовка до співбесіди
5.2.2. Літуни та зрілі віком
5.2.3. Телефонна бесіда
5.2.4. Одежа, жести й сміх
5.2.5. Кадровики та їх прийоми
5.2.6. Багаторівнева співбесіда
5.2.7. Сторітеллинг і запитання шукача роботи до роботодавця
5.2.8. промахи на співбесіді
5.2.9. Ознаки успішної співбесіди
5.2.10. Зодіак і кадри
Розділ 6. Начальник
6.1. Начальник — це лідер
6.1.1. Гарний керівник
6.1.2. Начальник-початківець
6.1.3. Риси лідера
6.1.4. Начальник і криза
6.1.5. Здоров'я начальника
6.1.6. Зміна керівництва
6.2. Підлеглі в очах начальники
6.2.1. Тимбілдинг
6.2.2. Начальницькі помилки та вибачення
6.2.3. Начальницький гумор
6.3. Начальник в очах підлеглих
6.3.1. Типи начальників
6.3.2. Ставлення підлеглих до начальника
6.3.3. Тест "Діагностика професійної компетентності керівників різного рівня"
Розділ 7. Кар'єра
7.1. Стратегія й тактика кар'єри
7.1.1. Планування кар'єри
7.1.2. Кар'єротворчі прийоми
7.1.3. Тест "Як планувати ділову кар'єру"
7.1.4. Коучинг, менторинг, секондмент
7.2. План кар'єри
7.2.1. Поради новачку
7.2.2. Випробувальний термін
7.2.3. Співробітник стає начальником
7.2.4. Кар'єрна криза
7.2.5. Кар'єра у кризові часи
7.2.6. Відновлення кар'єрного просування
7.2.7. Офісна "Попелюшка"
7.2.8. Досвід – професія – кар'єра
7.2.9. Сумісництво
7.2.10. Релокація
7.2.11. Дауншифтинг
7.2.12. Літуни й кар'єра
7.2.13. Завади на шляху до кар'єри
7.2.14. Збагачення
7.2.15. Надомництво
Розділ 8. Взаємини у колективі
8.1. Становлення взаємин
8.1.1. правила й поради
8.1.2. Офісні табу
8.2. Молоді новачки у колективі
8.3. Входження у колектив нових працівників
8.3.1. Поради й вимоги
8.3.2. Тест "Як вписатися в новий колектив"
8.4. Ставлення колективу до працівника
8.4.1. Причини зневаги
8.4.2. Тест про ставлення колег до працівника
8.5. Вербальні та невербальні комунікації
8.5.1. Лайливі вербальні комунікації
8.5.2. Невербальні комунікації
8.5.1. Жести
8.5.2. Мова міміки
8.6. Плітки й чутки
8.7. Конфлікти
Розділ 9. Гендер
9.1. Робота жінок
9.2. Шлюб
9.2.1. Одруження
9.2.2. Вагітність
9.2.3. Молода мама
9.3. Подружжя на одній роботі
9.4. Службовий секс
Розділ 10. Трудоголіки
10.1. Пошук щастя у роботі й на роботі
10.1.1. Ознаки службового щастя
10.1.2. Щастя й робота
10.1.3. Трудоголізм — шкідливе явище
10.2. Самомотивація
10.2.1. Самомотиваційні тернинги
10.2.2. Брак часу
10.2.3. Загальна мета й проміжні цілі
10.2.4. Евристика
10.2.5. Ранок буднів
10.2.6. Відпустка
Розділ 11. Лінь, стомленість й депресія
11.1. Симулянти й порушники
11.1.1. Прискорення плину робочого часу
11.1.2. Скорочення робочого дня
11.1.3. Прогули й запізнення
11.2. Втомлені й депресовані
11.2.1. "Синдром згорання" та боротьба з ним
11.2.2. Стрес і депресія
11.3. Перепочинок
11.3.1. Офісні ігри
11.3.2. Заходи обідньої перерви
11.3.3. Безсвідома робота мозку
Розділ 12. Зарплата
12.1. Мотивація
12.1.1. Інтерес — рушійна сила
12.1.2. Моральне стимулювання
12.1.3. Штрафи
12.1.4. Ввічливість й зарплата
12.2. Зарплата — стимул та показник успіху
12.2.1. Невизначеність зарплати
12.2.2. Стартова зарплата
12.3. Співбесіда про підвищення зарплати
12.4. Платня жінок
12.5. Зарплата у Україні й за кордоном
12.6. Доходи: міфи й реальність
Розділ 13. Імідж
13.1. Імідж й успіх
13.1.1. Творці іміджу
13.1.2. Формування іміджу
13.1.3. Деякі складові іміджу
13.1.4. Імідж організацій та корпоративна культура
13.2. Діловий одяг і взуття
13.2.1. Зовнішній вигляд і успіх
13.2.2. Кольори одягу
13.2.3. Бізнесові уніформи
13.2.4. Жіноче й чоловіче взуття
13.2.5. Одягові правила для чоловіків
13.2.6. Чоловічій костюм
13.2.7. Елітна чоловіча ділова одежа
13.2.8. Жіноча ділова одежа
13.2.9. Аксесуари
13.2.9.1. Авторучки
13.2.9.2. Предмети на письмовому столі
13.2.9.3. Прикраси та інші речі
Розділ 14. Звільнення з роботи
14.1. Звільнення за ініціативи керівництва
14.1.1. Симптоми очікуваного звільнення
14.1.2. Звільнення компетентних працівників
14.1.3. Сторінка у соціальній мережі
14.1.4. Дії звільнених
14.1.5. Позивна заява
14.2. Звільнення за ініціативою працівників
14.2.1. Заходи працівників щодо збереження роботи
14.2.2. Причини звільнення та їх інтерпретація
14.2.3. Процедура звільнення
Розділ 15. Офіси
15.1. Реальні та віртуальні офіси
15.2. Запахи
15.3. Робоче місце
15.4. Офісні рослини
15.5. Переїзд до нового офісу
Розділ 16. Корпоративні свята
16.1. Сніданки та обіди
16.1.1. Чай-кава в Україні та Британії
16.1.2. Заклади Києва що годують вночі та раннім ранком
16.1.3. Палички для їжі
16.1.4. Обідня перерва
16.2. Вечірки та пікніки (кейтеринг)
16.2.1. Десять "золотих правил" корпоративу
16.2.2. Одяг для корпоративу
16.2.3. Чоловік/дружина й корпоратив
16.2.4. Поведінка на корпоративній вечірці
16.2.5. Нові корпоративи
16.2.6. Кейтеринг
16.3. Новий рік
16.3.1. Передсвяткові проблеми
16.3.2. Підготовка до вживання спиртних напоїв
16.3.3. Правила грамотного вживання алкоголю
16.3.4. Похмілля
16.3.5. Рецепти на ранок Нового року
16.3.6. Післяноворічна дієта
16.4. Інші корпоративні свята
16.4.1. День народження
16.4.2. Міжнародний жіночий день
16.4.3. День сміху
16.4.4. Вечірка флірта
Розділ 17. Бізнес
17.1. Створення фірми
17.1.1. Реєстрація
17.1.2. Оподаткування
17.1.3. Печатка й рахунок
17.2. Початок бізнесу
17.2.1. Правила й поради для початківців
17.2.2. Досвід — запорука бізнесу
17.3. Функціонування бізнесу
17.3.1. Прибуткове ведення бізнесу
17.3.2. Запобігання краху бізнесу
17.3.3. Досвід мафії
17.3.4. Винахідливість в одержанні прибутків
17.3.5. Фріланс
17.3.6. Левередж
Розділ 18. Всячина
18.1 Відрядження
18.2. Подорож літаком
18.2.1. Харчування
18.2.2. Пошук загубленого багажу
18.2.3. Одежа для польоту
18.3. Розрахунки під час зарубіжних мандрівок
18.4. Чайові
18.5. Зберігання цінностей у банку
18.6. Кишенькові злодюги та шахраї
18.7. Кардери
18.8. Няня — домашня працівниця-гувернантка
18.9. Тимчасова квартира
Анотація:
У книзі розглядаються різноманітні аспекти ділової кар'єри на всіх її етапах, розпочинаючи з перших трудових кроків і закінчуючи виходом на пенсію. Книга є своєрідним мінімумом знань для правильної побудови стратегії й тактики службової кар'єри. Створена на основі власного досвіду автора, а також передового вітчизняного й зарубіжного досвіду, висвітленого у різних засобах масової інформації.
Книга може використовуватися при вивчені, наприклад, таких дисциплін як "Управління персоналом", "Трудове право", "Етика ділового спілкування" тощо.
Науково-популярна форма викладу матеріалу спрямована на розширення читацького загалу. Книга буде у нагоді всім читачам, які хочуть правильно працювати й добре заробляти у непростих умовах XXI століття.